Hur påverkar maten våra barn?
Vad är mest hälsosamt att äta? Vad är mest naturligt och anpassat för våra kroppar?
Naturliga äkta råvaror eller livsmedel med konserveringsmedel, glutamat, E-nummer och andra kemiska tillsatser?
Vilken kvalitet på mat ska serveras i skolor och förskolor i Sverige?
Vad vill vi att barnen ska äta?

Pigga och friska barn
Tänk dig att ge växande, aktiva och nyfikna barn och ungdomar en god grund för en hälsosam och frisk livsstil som fungerar i vardagen och resten av livet. En naturlig kost på gammelmormors vis med rena råvaror utan tillsatser, närproducerad och miljövänlig så långt det är möjligt.
En liten vägledning kan du se här, men ladda gärna ner pdf:en BroschyrPiggaBarn som är en överskådlig och bra vägledning!
Ät gärna
Ägg, fisk och skaldjur.
Kyckling och övrig fågel, kött och vilt.
Grönsaker som broccoli, zucchini, aubergine, tomat, gurka, paprika, spenat och ruccola, sallad av alla de slag. Kålsorter som vitkål, blomkål, brysselkål, rödkål. Svamp, oliver och avokado. Lök av alla sorter såsom purjolök, silverlök, schalottenlök och gul lök. Rotfrukter.
Bär som hallon, blåbär, björnbär.
Kokosfett, smör, ost, vispgrädde, crème fraiche, rapsolja, olivolja, oliver, avokado, nötter.
Vatten, mineralvatten (gärna smaksatta), te, kaffe
Ät ibland
Frukt
Mjölk
Mörk choklad
Gräddglass utan tillsatser (gjord på endast grädde, socker, bär)
Ät inte
Drycker som läsk, cider, saft, juice, sportdryck, mjölkchoklad
Färdiga s.k. pinnar, korv s.k. hots/hot dogs
Lättprodukter och lightprodukter
Margarin, matolja, majsolja, solrosolja